Arveafgiften skal være progressiv – ikke afskaffes

Liberal Alliance har hevet en gammel sag op fra skuffen om, at arvebeskatningen skal afskaffes med det enkle argument om, at ”der jo allerede er betalt skat af pengene én gang”. Det kunne være interessant at høre Liberal Alliance, om de mener, man skal betale højere skat på arbejde gennem hele livet for, at man måske kan arve nogle penge fra sine forældre. Altså, skal jeg betale en højere skat i håbet om, at mine forældre har lagt noget til side til mig?

Enhver skat eller afgift man fjerner skal jo finansieres med en anden skat, medmindre man selvfølgelig sænker udgifterne. Lige præcis dét at sætte udgiftsniveauet ned er noget af en nød at knække, hvis vi skal opretholde vores samfund tilnærmelsesvist, som vi kender det. En nød Liberal Alliance på deres 10. år ikke er kommet med en gangbar løsning på. Man må antage, at det nok bliver en lige så svær øvelse denne gang.

Hvis det stod til mig, så gjorde vi arveafgiften progressiv, og sænkede skat på arbejde tilsvarende. Det mener jeg er god ansvarlig økonomisk politik, der ikke blot virker til at sænke den bestående ulighed, men som samtidig giver den enkelte bedre og flere muligheder for kunne få mere ud af den arbejdsindsats, man lægger.

Jeg mener, at vi skal arbejde på at det bliver nemmere at tjene penge til at leve livet, mens man lever – og så er det vel helt fint, at man betaler en lidt større regning, når man ender i en etværelses.