Afgifter på elbiler skal væk

Efter at afgifterne på elbiler blev sat op, så er elbilsalget stoppet fuldstændigt. Det er den helt forkerte vej at gå, når vi ved, hvor meget CO2 regnskabet påvirkes af fossile brændsler på transportområdet.

Elbiler er uden tvivl fremtiden og jeg ønsker, at vi i Danmark går forrest i verden for at udfase forbrændingsmotorer med mere klimavenlige løsninger.

 

 

Flere midler til forskning og omstilling

Hvis Danmark skal have den grønne føretrøje og være verdensleder i forhold til klimaindsats, så skal vi også turde investere mere.

Vi har tidligere vist, at man sagtens kan være et rigt land og omstille til vedvarende energi. Det har vi blandt andet gjort i forhold til vindmøller.

Jeg mener, at vi skal tilbage til at investere massivt i forskning i vedvarende energi og grøn omstilling af vores samfund.

Det er både godt for vores klima, økonomi og position i verden.

 

 

Det handler også om vores vaner

Investeringer i grønne løsninger er ikke nok i sig selv. Jeg tror, at vi skal venne os til at ændre vores vaner markant, hvis vi skal udbedre de klimaskader, der allerede er sket.

Det handler i sær om, at vi skal tænke mere over, hvad og hvor meget vi spiser. Kød er en stor synder, når det kommer til klimabelastning - og miljø belastning for den sags skyld. Derfor kalder virkeligheden på en politisk ledelse, der tør at vise vejen i forhold til at spise og forbruge mere klimavenligt.